Software arkitekt/utvikler

Foilteknologi har de siste årene fått økt anvendelse innenfor ulike sjøfartøy. Lengst frem er seilsporten, der teknologien har muliggjort hastigheter som er uoppnåelige for konvensjonelle løsninger. Et foilende fartøy “svever” lavt over vannet uten at skroget er i kontakt med vann.
Proxflyer AS har som målsetning å utvikle verdens første foilende ubemannede sjøfartøy (sjødrone) for profesjonelt bruk. Første produkt vil være lite nok til å kunne sjøsettes fra en mindre båt og av få personer.
Foilende sjødroner vil ha flere fordeler. Lav vannmotstand muliggjør elektrisk drift, høy hastighet og lang rekkevidde. De lager minimalt med bølger og sjøsprøyt og er derfor lite forurensende og støyende. Ikke minst påvirkes de i mindre grad av bølger og er derfor en mer stabil plattform for kameraer og sensorer.
Med på prosjektet er flere av gründerne fra ProxDynamics AS (nå Teledyne FLIR), som utviklet Black Hornet, verdens første nanohelikopterdrone. Black Hornet har vært både en teknologisk og kommersiell suksess, og den er solgt til mer enn 40 land.
Vi søker nå etter dyktige softwarearkitekter/softwareutviklere. Arbeidsoppgaver vil være knyttet til både sjødronen og tilhørende kontrollsystem.
Tentativt vil prosesseringsenheten i dronen bestå av en embeddedPC med linuxoperativ system, der spesielt tidskritiske funksjoner avlastes til mer dedikerte sanntidsprosessorer. I et nystartet prosjekt er det lite historie å ta hensyn til. Det er derfor en unik mulighet til, og forventning til kandidaten om, å påvirke valg av teknologi, løsninger og utviklingsmetodikk.
Vi lover deg en hektisk og interessant arbeidsdag sammen med dyktige og engasjerte kolleger som brenner for å utvikle nyskapende og tidsaktuelle produkter og teknologi. Du tilbys eierandel i selskapet som i dag eies av de ansatte og noen eksterne investorer.
Proxflyer AS holder til i midlertidige lokaler på Høvik, Bærum. Permanente lokaler planlegges lagt til Bærum eller Asker, fortrinnsvis sjønært.
Spørsmål om stillingen rettes til: jobs@proxflyer.com
Søknad med relevante attester, CV og vitnemål, sendes til: jobs@proxflyer.com-Søknader behandles fortløpende.


De vi ser etter:

Har software utdanning e.l. på masternivå. Kandidater med riktig erfaring med mindre formell utdanning er også aktuelle.

Trives med varierte oppgaver og har et fleksibelt forhold til hvilke løsninger som utvikles selv, og hvilke som hentes og integreres fra open-sourceløsninger eller tilsvarende.

Har interesse for ubemannede systemer og erfaring innen sammenlignbare løsninger. En av stillingene er aktuell for nyutdannede.

Liker hurtige iterasjoner mellom utvikling og testing.

Behersker norsk og engelsk.


Proxflyer AS
Kirkeveien 59 E, 1363 Høvik
post@proxflyer.com
Org.nr. NO 985973873 MVA